Tuesday, October 1, 2013

Q collection : strategi berniaga

Q collection : strategi berniaga: Sebenarnya, "Kita" semua telah sedar bahawa berbisnes @ berurusan secara online telah menjadi sangat-sangat popular masa kini. (W...

strategi berniaga

Sebenarnya, "Kita" semua telah sedar bahawa berbisnes @ berurusan secara online telah menjadi sangat-sangat popular masa kini. (Wow, ayat mcm nak mengarang karangan SPM subjek BM jerk), kiki.

Apa kata kita jadikan ruangan online ini sebagai satu perniagaan.

1. Mulakan perniagaan.

- Biasalah, jika mulakan perniagaan mestilah berkait dengan modal. Cuba bermodalkan apa yang anda MAMPU SHJ. Jangan sesekali memberanikan diri untuk sesuatu yang anda sendiri tidak yakini. TAPI INGAT, jangan mudah mengalah. Setakat tak untung setahun daripada bermula perniagaan, itu dah biasa dialami oleh mana-mana sahaja peniaga. Jangan takut kegagalan.

2. Untung yang minima

Jangan terlalu mengharapkan keuntungan berlipat ganda. Perlulah diingatkan bahawa konsep BERURUSNIAGA adalah kejujuran. Kualiti produk dan harga adalah jaminan dan keyakinan terhadap anda.

3. Produk jualan

Anda perlulah bijak mencari pemborong atau pembekal. KEJUJURAN adalah asas utama. Dengan duit yang tak seberapa ada dlm akaun, pastilah kita tak nak sesekali kerugian. Carilah peluang dengan bijak.

4. Tawakal

Mulakan perniagaan. War-war kan bisnes anda. Tapi anda kena ingat, di belakang sana ramai yang gelakkan anda. NO HAL. Ini akan mengajar anda lebih banyak pengalaman.

Nasihat saya : Anda mampu melakukannya kerana anda percaya dan berkayakinan dengan diri anda.  Berdoa pada Allah dan percayalah pada rezeki yang telah ditetapkan oleh NYA. Sesungguhnya, DIA maha mengetahui apa yang terbaik untuk kita.

~~~~~~~
 
(**Ingin BORONG baju kurung siap + manik pada harga borong dan jubah muslimah, Whatsapp 013 6542336, tak kira berapa helai semua pada kurang dari RM95.00) 

Monday, September 30, 2013

Q collection : tambah pendapatan dengan belian borong jubah dan b...

Q collection : tambah pendapatan dengan belian borong jubah dan b...: HARGA MINYAK NAIK, BARANG SEMUA NAIK.. APA SAHAJA. Dalam kita tak sedar sebenarnya kita sedang menghadapi tekanan. Tertekan sebab p...

tambah pendapatan dengan belian borong jubah dan baju kurung

HARGA MINYAK NAIK, BARANG SEMUA NAIK..

APA SAHAJA.

Dalam kita tak sedar sebenarnya kita sedang menghadapi tekanan. Tertekan sebab perlunya byr duit rumah, duit pengasuh, susu anak, pampers, kereta, bil api astro air. Itu yang wajib.

Yang tak wajibnyer, duit belanja dapur, baju kurung, kutu, hutang pinggan dan kain pasang byr bulan2.

Saper tahu apa dalam hati kita. Mulalah kita google dan google dan google utk mencari pendapatan tambahan.

Nasihat saya kepada para wanita,   jangan mudah tertipu dengan apa-apa skim dan apa-apa cara mudah untuk mencari pendapatan.

Jangan terpedaya dengan PELABURAN. Dahlah kita sengkek duit, nak pulak melabur untuk menikmati keuntungan selepas itu. Tanya dulu diri 

"Ye ker untung" atau ini menjadikan aku bertambah rugi. Dari tak usik duit ASB, terus takdek lagi tempat untuk bersandar.

Nasihat saya, berniagalah. Bukan bermodalkan air liur atau bermodalkan mencari 'orang' di bawah, tetapi melalui barangan. 

Kata pepatah, sekaya mana kita pun, berniagalah. Cuba untuk berniaga, CARANYA : ada barang boleh niagakan dan ada pembeli. Duit dapat tolak untung, pusing balik blk untuk besarkan lagi perniagaan.

JANGANLAH TERSALAH LANGKAH. JANGAN MUDAH TERGODA DENGAN KATA-KATA MANIS. JANGAN TERLALU PERCAYA KEPADA ORANG YANG DATANG DENGAN MENUNJUKKAN KEMEWAHAN YANG ADA DAN MENJANJIKAN ANDA PELUANG MELANCONG, BERKERETA BESAR, RUMAH YANG GAH. Sesungguhnya, kejayaan itu datang dari keringat dan usaha + tawakal, bukan sebuah penipuan untuk mearaih keuntungan dalam senyap, dalam berselindung.

(** Anda boleh membeli secara borong atau pada harga borong untuk jubah-jubah muslimah dan juga baju kurung siap + manik, Saya boleh pos kepada anda menggunkan bas untuk menjimatkan duit penghantaran. Marilah kita mencari alternatif untuk keluar dari belenggu tidak cukup duit melalui perniagaan....TAK HABIS JUAL, BOLEH TUKAR DESIN LAIN, janji anda berusaha)
Whatsapp : 013 6542336 

Saturday, September 21, 2013

langkah berjimat

Saya bantu anda untuk berjimat.

https://www.facebook.com/QishaCollection menawarkan pelbagai rekabentuk jubah moden muslimah. Anda bergaya, anda moden, tetapi anda menutup aurat. 

Dapatkan baju produk-produk yang ditawarkan pada harga yang sangat-sangat berpatutan. Janji kami : KUALITI PRODUK ADALAH JAMINAN UTAMA PERNIAGAAN KAMI. Insyallah, kami merealisasikanya. Kualiti kain adalah No.1 / keutamaan kami. 

Jualan Borong turut kami sediakan. PM jika berminat. tak salah berniaga kerana kehidupan seharian kita mesti membeli dan membeli.. 

bagaimana pulak saya bantu anda berjimat ??

 

baju kurung siap bermanik pada harga borong

HANYA RM95.00 SAHAJA

(kunjungi fb : https://www.facebook.com/QishaCollection)



















 

Monday, September 9, 2013

kain telekung bersulam dan tebal

kain telekung yang tebal dan berkualiti serta sulaman yang sangat kemas dan memuaskan hati

harga : RM85.00